top of page

Jakou funkci zastává ve spolku Viceprezident?

Aktualizováno: 20. 2.

Mimo prezidenta vede Psychočas i viceprezident. Tereza Matějková, viceprezidentka Psychočasu pro vás sepsala, jak její funkce vypadá, co dělá, abyste si vy, kteří máte zájem si tuto pozici vyzkoušet, mohli udělat lepší představu.


Viceprezident je jedna ze tří hlavních pozic v Psychočasu. Společně s Prezidentem a Tajemníkem vede spolek a řídí fungování jeho dílčích složek - poboček a týmů (PR, HR), tuto činnost provádí pod dohledem Revizní komise.


Jako viceprezident dostáváte možnost spolek aktivně dál posouvat. A to nejen ve smyslu spoluorganizace akcí, ale především prohlubování a navazování nových spoluprací a také zaštítění členských výhod. Máte zde volnou ruku v  uplatnění  své kreativity a nových nápadů, které mohou spolek posunout zas o kousek nahoru.


Viceprezident je ten, který odepisuje na Vaše dotazy na webu, na infomailu, komunikuje s veřejnosti a s PR manažerem spravuje sociální sítě a jejich obsah. Část jeho práce tvoří i psaní blogu a aktualit na webu, vede tým Čtenářské inspirace. Reprezentuje se zbytkem Rady Spolek, komunikuje s katedrami, účastní se schůzí UPA, které je Psychočas členem. Zároveň zajišťuje s Prezidentem a Tajemníkem celý background Psychočasu - to, co na sockách nevidíte - finanční rozpočet, legislativu, schůzky předsednictva, které pro vás pořádá všechny akce.


Byt Viceprezidentem pro mě byla obrovská zkušenost, za kterou jsem velmi vděčná. Je to zodpovědná činnost, práce s lidmi, která mě posunula jak v budoucím profesním, tak osobním životě a je to něco, z čeho budu čerpat v celé své kariéře.


Takže jestli jen trošku přemýšlíš nad tím, že bys chtěl/a zkusit pozici v Psychočasu a tím i nahlédnout pod pokličku práce ve spolku/sdružení (potažmo firmě, protože všechny aspekty firmy zde jsou), tak viceprezident může být to pravé. Dokážu říct, že jsem si vyzkoušela širokou škálu činností, od PR, HR až po tvorbu a organizaci jednotlivých akcí a všechny zkušenosti, které jsem v Psychočasu získala, pro mě byly velmi přínosné. Nejlepším dárkem za tuhle práci je pak zpětná vazba od členů, kterým se akce libi a odcházejí z nich spokojeni.


Přeju hodně štěstí všem kandidátům a těším se na naše setkání, kde se seznámím se svým nástupcem!


Tereza, Viceprezidentka Psychočas, z.s


 

Nebojte se a využijte této jedinečné příležitosti vést celostátní spolek. Věříme, že ze získaných zkušeností budete čerpat po celý život i mimo Psychočas.


Pokud Vás tato pozice láká a chcete kandidovat, zašlete vyplněnou kandidátní listinu (viz příloha), motivační dopis a životopis v termínu 1. 2. 2024. - 29. 2. 2024 na e-mail: tajemnik@psychocas.cz.


Každý kandidát může kandidovat až na dvě pozice. V případě zvolení na obě pozice má možnost si vybrat dle své preference. Volby pak proběhnou na členském shromáždění 3.3.2024 v Českých Budějovicích.

2-kandidátní-listina-březen-2024
.docx
Stáhnout DOCX • 365KB

48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opakované volby na tajemníka proběhnou on-line!

Čekají nás online Opakované volby na pozici Tajemníka, ty proběhnou v rámci Členského shromáždění v neděli 14.4.2024 v 18:30 přes platformu Discord. Účast na shromáždění je povinná a tentokrát z organ

bottom of page