top of page

Jaká tajemství ukrývá funkce Tajemníka?

Aktualizováno: 20. 2.

Poslední pozice z Rady je Tajemník. Ten plní též nezastupitelnou roli. Naše tajemnice, Markéta Chmelíková, prozradila, co její funkce v Psychočasu znamená, čemu se věnuje.


Tajemník společně s Prezidentem a Viceprezidentem zastupuje spolek ve všech organizacích, kterých je Psychočas členem. Zastupuje také ostatní dva členy Rady v případě jejich nepřítomnosti jak na schůzkách, tak i legislativně. Komunikuje se SKP ČR a podílí se na realizaci nových projektů a příležitostí pro spolek.


Práce tajemníka je z velké části administrativní. Průběžně připravuje všechny dokumenty a podklady, které jsou zrovna potřeba, vyhlašuje Členské shromáždění, volby,  výběrová řízení a dohlíží na to, aby vše proběhlo v souladu se Stanovami a Volebním řádem. V rámci výběrových řízení a voleb připravuje potřebné dokumenty, komunikuje s kandidáty pro jednotlivé pozice, shromažďuje jejich podklady ke kandidatuře, sepisuje zprávu volební komise a vyhlašuje výsledky. Pro potřeby Členského shromáždění připravuje a pořizuje Zápis z Členského shromáždění, podílí se na sumarizaci činnosti spolku za uplynulý rok a rozvaze finančního plánu na rok další. Dále má na starosti správu Archivu spolku, kam ukládá všechny dokumenty, které v archivu mají být.


Důležitou činností tajemníka je komunikace s právníkem. Společně s ním a dalšími členy Rady řeší případné změny ve vnitřních dokumentech, zajišťuje přípravu nových smluv a řeší jiné legislativní záležitosti.


Společně s Viceprezidentem a Prezidentem koordinuje činnost předsednictva, organizuje celostátní schůzky manažerů a pořizuje z nich zápisy. Úzce spolupracuje s HR, v případě potřeby spolupracuje s kterýmkoliv manažerem a napomáhá fungování kterékoliv akce. 


Dva roky v pozici tajemníka mi daly nespočet zkušeností, ze kterých budu, věřím, mnoho let čerpat. Je to velmi flexibilní práce, která obnáší množství drobnějších průběžných úkolů i jednotlivé velké projekty. Myslím, že je to ideální aktivita, která se dá dobře skloubit se studiem, a díky které se ti otevře nekonečně možností. Získáš neskutečně cennou zkušenost s vedením celostátní organizace, která tě připraví na vedení (třeba jednou) svojí vlastní organizace nebo firmy. Naučíš se koordinovat týmy, získáš nové kontakty jak do profesního, tak osobního života a dostaneš spoustu nových příležitostí. Přesto, že velká část práce tajemníka i ostatních členů Rady není tolik vidět (jako třeba organizace nějaké konkrétní akce),  je neméně důležitá a zaštiťuje fungování a vůbec existenci celého spolku. 


Pokud by tě aspoň trošku lákalo si rozšířit svoji paletu zkušeností, chceš se naučit něco nového a zároveň ti záleží na nás, všech studentech psychologie, maximálně tě chci podpořit v kandidatuře. Nebudeš na to sám/sama, budeme Ti oporou v začátcích a jsme si jisté, že určitě nebudeš kandidatury litovat a budeš z této zkušenosti čerpat stejně jako my. 


Markéta, Tajemnice Psychočas, z.s.


 

Nebojte se a využijte této jedinečné příležitosti vést celostátní spolek. Věříme, že ze získaných zkušeností budete čerpat po celý život i mimo Psychočas.


Pokud Vás tato pozice láká a chcete kandidovat, zašlete vyplněnou kandidátní listinu (viz příloha), motivační dopis a životopis v termínu 1. 2. 2024 - 29. 2. 2024 na e-mail: tajemnik@psychocas.cz.


Každý kandidát může kandidovat až na dvě pozice. V případě zvolení na obě pozice má možnost si vybrat dle své preference. Volby pak proběhnou na členském shromáždění 3. 3. 2024 v Českých Budějovicích.


2-kandidátní-listina-březen-2024
.docx
Stáhnout DOCX • 365KB

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Opakované volby na tajemníka proběhnou on-line!

Čekají nás online Opakované volby na pozici Tajemníka, ty proběhnou v rámci Členského shromáždění v neděli 14.4.2024 v 18:30 přes platformu Discord. Účast na shromáždění je povinná a tentokrát z organ

bottom of page